Hjem Tips & triks
Tips&Triks
Her finner du tips for å forbedre teknikken. Tipsene er i form av videoklipp vi har kommet over på YouTube og nettsider om tennis. Seksjonen inneholde kategorier som: forehand, backhand, serve, volley, fotarbeid.

Tennisskolen - del 1 - forehand

Forhandslaget - grep og gjennomføring
Se demonstrasjon av grep, forberedelse og gjennomføring av forehandslaget

Forhandgrep
Demonstrasjon av 3 typer forehandgrep på Videojug

1. Eastern (det jeg vanligvis anbefaler begynnere)
  2. Continental (anbefaler jeg ikke - vanskelig å få til skikkelig kraft og toppspinn i forehanden. Bruk dette grepet til serve, volley og backhand slice)
  3. Semi-Western (for viderekomne som ønsker mer toppspinn i slaget)

Husk: det viktigste er at grepet føles riktig og komfortabelt når du slår slaget.

Tennis:
How To Select Your Forehand Grip

Forehand - gjennomføringen av slaget
Klassisk gjennomføring av forehandslaget - tipset her er å se på klokka når slaget er gjennomført.

Forehand topspinn - vindusvisker - regnbue

Hvordan få mer topsipin i forehand? Vindusviskerforehand eller "windshield wiper forehand" kan være svaret. I denne videoen fra Fuzzy Yellow Balls, kan du se forskjellen på klassisk forehand og vindusviskervarianten. Du får garantert mer topspinn, men det blir litt verre å treffe rent, spesielt på baller som kommer fort mot deg...

Roger Federer - HD-kvalitet

Federer i lett trening - kan se hvordan han slår alle slag. Se og lær.

Backhandgrep og gjennomføring av slaget

Grei demonstrasjon av grep og slag. En annen (og helt ok) måte å finne korrekt grep på enn jeg pleier vise på begynnerkursene.

Analyse av Federers backhand

En stilstudie av Federers backhand. Litt dårlig oppløsning, men man får med seg det viktigste. Flott backhand. Bra, Roger!

Forehand volley

Grunnregler:

1. Continentalgrep
  2. Fram med rackerten, foran kroppen
  3. Kort støt - rackerten er som en "vegg"
  4. Fram med venstre fot like før du treffer ballen (omvendt for venstrehendte)

Volleydrill

For barn står det i filmen, men denne er fin for mange. Kan godt brukes til oppvarming.